Seyahat Uygulaması, hiç bilmediğiniz bir şehri ve ülkeyi keşfetmeye çalıştığınızda hayatınızı kolaylaştıran, seyahat etmeyi daha da keyifli hale getiren bazı gezi uygulamalarıdır. Konaklamadan ulaşıma, haritadan yabancı dil çevirisine kadar tatiliniz sırasında kullanabileceğiniz en iyi seyahat uygulamaları bizlere seyahatimiz boyunca destek oluyor.
Sitemizde seyahat öncesi, seyahat sırasında ve seyahat sonrasında ihtiyacınız olabilecek her şeyi yazmaya çalışıyorum. Hayatımızı kolaylaştıracak ve seyahat esnasında yol arkadaşınız olacak en popüler 10 seyahat uygulamasını sizler için araştırdım ve hepsini tek bir yerde topladım.
1.Google Maps
Google Maps uygulaması, dünyanızda gezintiye çıkmayı daha hızlı ve daha kolay hale getiriyor. Herkesin bildiği bu aplikasyonla gidilecek rotayı seçip otomobil, bisiklet, yürüyüş veya toplu taşıma araçlarından hangisini kullanmak istediğinizi belirtmeniz yeterli. Üstelik eğer internetiniz yoksa daha önceden gideceğiniz bölgenin hartiasını wi-fi bağlantısı ile telefonunuza indirerek çevrimdışındayken de kullanılabiliyor.
2. Uber
Ulaşım problemini ortadan kaldırmak için tasarlanan Uber , her ne kadar ülkemizde yasaklanmış olsada 500’den fazla şehirde kullanılabiliyor. Harita üzerinden yakınınızdaki araçları gösteren uygulama sayesinde nereye gitmek istediğinizin ödemesini önceden uygulamada görmenizde yurt dışında en büyük avantajlardan birini sağlıyor.
3. Google Translate
Google Translate uygulamasını çeviri için kullanabiliyorsunuz. Bu uygulama, 103 dilde yazarak, sesli ya da kamera aracılığı ile (30 kadar dilde fotoğraftan çeviri yapılır.) size yardım eder. Tabelalar, menüler vb. için kameranızı metnin bulunduğu yere tutmanız yeterli. Metnin çevirisini anında görürsünüz. Bunun için internet bağlantısına bile ihtiyacınız yok. Çok kullandığınız ya da sık ihtiyaç duyabileceğiniz metinleri kaydedip saklamanız da mümkündür. Ayrıca 50 dilde online olmadan sadece uygulama üstünden çeviri seçeneği mevcuttur.
4. City Mapper
Google maps’e alternatif olabilecek bir harita uygulaması. Bir çok gezginin telefonunda yüklü olan City Mapper, şehir içi ulaşım konusunda hayat kurtarıcı bir uygulama. Şehir içi ulaşımda kullanılan tüm araçların bağlı ve senkronize olduğu çok geniş bir veri tabanına sahip olan uygulama, Google, Foursquare, Uber gibi birçok diğer uygulamayla da işbirliği yapıyor.
5. Ev Kiralamak için; Airbnb
Son zamanlarda oldukça popüler olan Airnb şu anda 192 ülkede faaliyet gösteriyor. Bu uygulama 4 milyondan fazla ev kiralama kapsamındadır ve size uygun oda veya günübirlik kalabalık kalmanız için evler veya uzun süreli kiralamalar yapabilmenize olanak sağlıyor.
6. Xe Currency
Xe Currency, kendi para biriminizi, gittiğiniz şehirdeki para birimine çevirmek, en güncel döviz kurlarını öğrenmek için çok faydalı bir uygulama.
7. Accuweather
Özellikle mevsim geçişlerinde havayı kestirmek çok zor olacağından yurt dışı seyahatinizde hava durumunu kontrol etmenizde fayda var, Accuweather bu konuda en başarılı uygulamalardan biridir. 100’den fazla dil seçeneği ile, dakikası dakikasına, bulunduğunuz şehrin hava raporuna ulaşabiliyorsunuz.
8. Wi-Fi Map
Günümüzde internete bağlı olmamak düşünülemez. Fakat özellikle yurt dışı seyahatlerinde internete erişmek büyük bir problem. Bu uygulama dünyanın her yerinde etrafınızdaki wifi noktalarını şifreleriyle birlikte sunuyor. Böylelikle bir an olsun offline olmuyorsunuz.
9. Otel için Booking & Agoda & Trivago
Booking uygulaması ülkemizde kullanımı yasak olsada seyahatini öncesinde ya da seyahatiniz esnasında hızlıca otel/hostel rezrvasyonunu gerçekleştirebileceğiniz çok kapsamlı konaklama uygulamasından biridir. Sıklıkla yurt dışında kullandığım ve bugüne kadar bir sorun yaşamadığım bir uygulamadır.
Eğer Güneydoğu Asya ve Uzak Doğu ülkelerine gidecekseniz Agoda‘ya da bakmanızda fayda var. Daha avantajlı fiyatlar bulabilmeniz mümkün.
Trivago da bir çok siteden otel fiyatlarını çekip size en uygunlarını sunuyor. Zaman zaman yukarıdaki iki uygulamadan da daha iyi fiyatlar çıkabiliyor. Booking & Agoda üzerinden direk rezervasyon yapılabiliyorken, Trivago ise aracı firma olarak sizi asıl rezervasyon yapacağınız başka siteye yönlendiriyor.
10. Uçak Bileti için Skyscanner
Ucuz uçak bileti bulmanın en kolay yolu Skyscanner‘a göz atmak. Tüm dünyada yüzlerce uçak firmasının uçuşlarını tarayarak sizin aradığınız tarihlerdeki en uygun fiyat aralığını sunan uygulama kısa sürede hayatımızın bir parçası haline geldi.
BONUS
Rehber Anlatımıyla Şehirleri Gezdiren PİRİ (Audio Guide)
Piri Guide ile Türkiye içindeki çoğu şehri hatta semtleri ve yurt dışındaki belli başlı şehirleri sesli rehber eşliğinde gezebiliyorsunuz. Uygulamadaki harita ve yönlendirmelerle turu kolayca takip edebiliyor, mekanlara uygun müzikler ve hikayeler eşliğinde, kendi başınıza, sanki yanınızda gerçek bir rehber varmış gibi gezebiliyorsunuz.
3 Trackbacks / Pingbacks